Subskrypcja zespołowa
W planach Standard i Pro możesz zaprosić wszystkich członków swojego zespołu do swojego planu, a rozliczenia odbywają się wyłącznie na Twoim koncie. Twoi współpracownicy nie muszą dodawać karty kredytowej ani posiadać własnej subskrypcji, aby korzystać z funkcji premium.
Cennik planu Premium znajdziesz na naszej stronie cennika.
Zapraszanie członków zespołu do planu
Dział zatytułowany „Zapraszanie członków zespołu do planu”Aby zaprosić współpracowników do swojego planu, przejdź na stronę subskrypcji konta, które zarządza subskrypcją zespołową.
Następnie kliknij przycisk „Zarządzaj użytkownikami” w sekcji Twojej subskrypcji.

Następnie będziesz mógł zaprosić współpracowników do swojego planu, wpisując ich adresy e-mail.

Twoi współpracownicy będą musieli po prostu zalogować się w GPT Workspace, używając tego samego adresu e-mail, który podałeś, a automatycznie uzyskają dostęp do wszystkich funkcji Premium!
Jak działa rozliczanie przy dodawaniu członków zespołu?
Dział zatytułowany „Jak działa rozliczanie przy dodawaniu członków zespołu?”Po dodaniu członków zespołu do planu otrzymasz natychmiastową wycenę. Zobaczysz dokładnie, ile zostaniesz obciążony natychmiast oraz ile będzie kosztował Cię plan w następnym cyklu rozliczeniowym.
Dodając członka do swojego planu, zostaniesz natychmiast obciążony opłatą za nową liczbę użytkowników za pozostały czas trwania planu, a odliczona zostanie kwota, której nie wykorzystasz w bieżącym planie.
Przykładowo, jeśli rozpoczniesz plan Pro dla jednego użytkownika, a 8 miesięcy później dodasz kolejnego użytkownika: zostaniesz natychmiast obciążony za 2 użytkowników za pozostałe 4 miesiące (12 miesięcy − 8 miesięcy) subskrypcji, pomniejszone o 4 miesiące, których nie wykorzystasz w pierwotnej subskrypcji.
W praktyce oznacza to, że natychmiast zostaniesz obciążony jedynie za 4 miesiące (pozostały okres w Twoim planie) za tego jednego dodatkowego użytkownika, którego właśnie dodałeś.
Jak działa rozliczanie przy usuwaniu członków zespołu?
Dział zatytułowany „Jak działa rozliczanie przy usuwaniu członków zespołu?”Gdy usuwasz członków zespołu ze swojego planu, Twoje konto otrzymuje kredyt w kwocie odpowiadającej czasowi, który nie zostanie wykorzystany przez usuniętych z planu użytkowników.
Przykładowo, jeśli masz 2 użytkowników w planie zespołowym i usuniesz jednego użytkownika po 8 miesiącach, otrzymasz natychmiast kredyt na saldo konta za pozostałe 4 miesiące rocznego planu dla jednego użytkownika.
Twoje saldo konta będzie następnie automatycznie pomniejszane o tę kwotę z każdego przyszłego rachunku.